Főoldal Bucóka hadművelet a sérült állatokért

Keresés az oldalon
 
Felhasználónév: Jelszó:       Regisztráció  | Új jelszó  | Aktiválás

http://www.zoldzebra.hu/hu/news.php?extend.40

Számlaszám:
CIB Bank 10701135-45077308-51100005
Iban:
HU94 1070 1135 4507 7308 5110 0005
BIC (Swift) kód: CIBHHUHB
Adó 1%:
Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület
18716669-1-13
Mindenkinek köszönjük, aki nekünk ajánlja fel!
 Támogathat minket online, egyszerűen is!
A támogatás megkezdéséhez kattintson az alábbi gombra!

adomanygomb.png
kapcsolat.pngKapcsolatfelvétel

Elérhetőségeink, levél nekünk!
blog.pngZZ Blog
sajtoban.pngZZ a sajtóban
filmek.pngVideók
download.pngLetöltések
allatmenh.pngÁllatmenhelyek,
állatorvosok és
állatbarát helyek

forum.pngZZ Fórum
ksig.pngVendégkönyv
network.pngLinkek
kepek.pngKépek
 
Kedvenceink
....
Közhasznúsági jelentés - 2010.

A Zöld Zebra Egyesület 2010. évi közhasznúsági jelentése

a) számviteli beszámoló
zz014.jpg
zz015.jpg
zz016.jpg
zz017.jpg

b) költségvetési támogatás felhasználása;
Az Egyesület 2010-ben az alábbi költségvetési támogatást kapta:

NCA pályázat: 750 000 Ft projket támogatás és 300 000 Ft működési támogatás

Ezek felhasználása:
- Projekt támogatás esetében: 3000 db asztali naptárat gyártattunk, mely nagy része oktatási segédanyagként lett ingyenesen szétosztva iskolákban állatvédelmi oktatás és kutyás bemutató keretein belül, melyet az egyesületünk által kiírt pályázatban részt vevőknél tartottunk meg.
- Működési támogatás esetében: marketing célú felhasználási jelleggel kártyanaptárakat és falinaptárakat gyártattunk belőle, melyet szóróanyagként inygenesen osztottunk szét iskolákban és rendezvényeken.


c) vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás; Az Egyesület vagyonát nem értékesítette, nem használta fel működési és egyéb kiadások finanszírozására.

d) cél szerinti juttatások kimutatása;
Az Egyesület a Magyar Államtól cél szerinti juttatást nem kapott

e) központi költségvetési szervtõl, az elkülönített állami pénzalaptól, a helyi önkormányzattól kapott támogatás mértéke;
Az Egyesület 2010-ben a központi költségvetési szervtől, állami pénzalaptól és önkormányzattól támogatást nem kapott.

f) közhasznú szervezet vezetõ tisztségviselõinek nyújtott juttatások értéke, illetve összege;
Az Egyesület vezetője nem kapott juttatást 2010 folyamán.

g) közhasznú tevékenység rövid tartalmi beszámolója: 2010-ben az Egyesület folytatni tudta eddigi munkáját. Az év folyamán kb. 80 fő körül volt az önkéntesek és tagok száma.
Az Egyesület munkája ismét az állatvédelem köré csoportosult.


Részleteiben:

Kóbor vagy menhelyi állatok ivartalanításának megszervezése:

Kb. 60 menhelyi kutyát ivartalaníttattunk és néhány állatot egyéb orvosi ellátásban részesítettünk.
Hontalanoknak beoltatjuk az állataikat, amennyiben ivartalaníttatni is engedik őket, ebben az időszakban 20 ilyen állatot kezeltettünk.

Jótékonysági akciók szervezése a menhelyen lévő állatok megsegítésére:
Menhelysegítő jótékonysági vásárainkat tavasszal és télen ismét a Fővárosi Művelődési Ház (XI. ker.) jóvoltából tarthattuk meg. Ezeknek a vásároknak a teljes bevételét a menhelyen élő állatok állatorvosi költségeire fordítottuk.

Az Egyesület céljai megvalósítása érdekében gazdasági-vállalkozási tevékenységet is folytat (mely nem az Egyesület fő tevékenysége):
Az adott időszakban asztali és falinaptárat, pólókat, vászonszatyrokat készítettünk, melyek bevételét állatorvosi költségekre fordítottuk. Vásárainkon és weboldalunkon árusítjuk ezeket a termékeket.

A megelőzés érdekében ivartalanítási akció szervezése lakossági állatok részére:
2010-ben egy tavaszi és egy őszi kedvezményes ivartalanítási akciót szerveztünk chipezési akcióval egybekötötten, valamint egy extrán kedvezményes akciót is, melyek során kb. 970 kutya és 250 macska lett megműtve, nagy részük chipezve is.

Gondoskodás az elhagyott, kóbor állatok megfelelő ellátásáról, elhelyezéséről és gazdához juttatásáról:
Ezt Egyesületünk tagjai magánerőből tették ebben az évben is, mintegy 75 állatot juttatva gazdához, valamint részt vettünk a felszámolásra váró tengelici menhely állatainak kimentésében. Több állatot saját gondozásba vettünk, néhányat közvetítettünk és szállítást szerveztünk hozzájuk, illetve részt vettünk az állatok orvosi ellátásában, ivartalanításában.

Kapcsolatok kiépítése és tartása más természet- és állatvédő szervezetekkel, az összehangolt állatmentés érdekében:
Több állatmenhellyel és állatvédő szervezettel működtünk együtt, pl. Vigyél Haza alapítvány, Elszánt Állatvédők csapata és az állatvédelem berkein kívülre tekintve a Kézenfogva alapítvány, a Nem Adom Fel Alapítvány (mely két utóbbi szervezettel részt vettünk az általuk szervezett jótékonysági koncerten az Arénánál), valamint a KIGYE.

Tárgyi adományok gyűjtése és eljuttatása:
Sok menhelynek gondot okoz, hogy szükséges holmi (pl. hűtű, gáztűzhely, mosógép, takarók, edények, szalma, építőanyag, stb.) felajánláshoz jusson, illetve, ha kap is ilyen felajánlást, nem tudja elszállítani. Mi főképpen az adományok összegűjtésében, lejuttatásának koordinálásban segítettünk.

Szemléletformálási tevékenységünk
keretében honlapot üzemeltetünk (www.ivartalanitas.hu) és számos rendezvényen vettünk részt (Örökbefogadó nap a Németjuhász fajtamentés szervezésében, Segélykoncert az árvízben bajbajutott menhelyek megsegítéséért (melyet a Vigyél Haza Alapítvánnyal közösen szerveztünk), Életmód nap a Szent István parkban, Hip-hop buli az állatokért (melyet alcsoportunk, a Budapesti Állatmentők szerveztek) III. Kutyaszépségverseny Vasadon (mely saját szervezés és főképpen a kutyák jóltartottságát, jólneveltségét díjaztuk), egy Zöld Zebrás örökbefogadó nap a Fressnapffal (X. ker.) és egy másik alkalommal Kutyás ki-mit-tud, Kutyások napja az Ebugattával Erzsébetvárosban 2010-ben is, Zenészek az állatokért - Gesarol koncert, Örökbefogadó nap Óbudán, Állatbarát családi nap a sérült emberek megsegítéséért (az Arénában rendezett segélykoncert részeként) és végül Őrmező Ünnepe (XI. ker.)

Emellett ismét számos iskolában és egy óvodában is jártunk állatvédelmi oktatóprogramunkkal és kutyás bemutatóval, főleg az év végén, amikor is az NCA pályázaton nyert összegből nagy példányszámban tudtunk asztali naptárat nyomtattatni, így lehetőségünk nyílt azokat ingyenesen szétosztani iskolákban. Ehhez egy pályázatot írtunk ki, amire állatfotókkal, kisfilmmel, plakáttervvel vagy plüssállatok gyűjtésével lehetett pályázni. Bár avattunk nyertest is, aki a következő évi naptárba bekerülhetett fotójával, végül minden pályázó iskolájába elmentünk naptárat osztani és kutyás bemutatóval egybekötött állatvédelmi oktatást tarthattunk.


Állatvédő asztali naptárunk szintén az oktatást szolgálta, minden héten felhívva a figyelmet egy problémára és megoldást is nyújtva arra - ezért is lett oktatási segédanyaggá nyílvánítva.

A fenti beszámolót az Egyesület Közgyűlése 2010. november 28-án fogadta el.