Főoldal Bucóka hadművelet a sérült állatokért

Keresés az oldalon
 
Felhasználónév: Jelszó:       Regisztráció  | Új jelszó  | Aktiválás

http://www.youtube.com/watch?v=pkPNa4DBFHI

Számlaszám:
CIB Bank 10701135-45077308-51100005
Iban:
HU94 1070 1135 4507 7308 5110 0005
BIC (Swift) kód: CIBHHUHB
Adó 1%:
Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület
18716669-1-13
Mindenkinek köszönjük, aki nekünk ajánlja fel!
 Támogathat minket online, egyszerűen is!
A támogatás megkezdéséhez kattintson az alábbi gombra!

adomanygomb.png
kapcsolat.pngKapcsolatfelvétel

Elérhetőségeink, levél nekünk!
blog.pngZZ Blog
sajtoban.pngZZ a sajtóban
filmek.pngVideók
download.pngLetöltések
allatmenh.pngÁllatmenhelyek,
állatorvosok és
állatbarát helyek

forum.pngZZ Fórum
ksig.pngVendégkönyv
network.pngLinkek
kepek.pngKépek
 
Kedvenceink
....
Infók - Állatot találtál?
Mik a teendők egy frissen befogott állattal?

Az első utad mindig egy lelkiismeretes állatorvoshoz vezessen! Ha úgy ítéled meg, hogy sérült, veszélyben az állat élete vidd el azonnal (vannak 24 órás ügyelettel bíró állatorvosok), ha egészségesnek tűnik ráér a számodra legmegfelelőbb időpontban (ami lehetőleg azért 24 órán belül legyen). A talált állat azonnal féreghajtható, sőt, ha van, érdemes a többi állatodat is féreghajtani ilyenkor. Figyeld meg az első székletet, ha féreg van benne 2 hét múlva a hajtást ismételni kell. Az első oltásáig javasolt várni 10-14 napot, hogy kiderüljön nem lappang-e valami a szervezetében. Ebben az időszakban alaposan figyeld meg! Iszik-e, eszik-e rendesen, van-e kedve mozogni, nem lázas-e (ha száraz az orra egy kutyának, macskának és nem éppen felébredt, ha csillognak a szemei és nagyon bágyadt, akkor valószínűleg lázas vagy lázasodik).
Inkább vidd el az állatorvoshoz többször, ha kételyeid vannak, egész biztosan segít!
Ha letelt a megfigyelési időszak kezdődhet az állat oltási programja. Állatorvosod el fogja mondani a kötelező és a javasolt oltásokat, azok ütemét. Fontos tudnod, hogy az antibiotikumos kezelés után várni kell.
Egy nagyon rossz állapotban lévő állat is fel tud épülni, és élhet boldogan akár éveken át is. Vannak azonban egészségesnek tűnő állatok, aki valójában nem azok. Az állatorvos véleményét mindig kérd ki.

Ha megtartod, kérünk Téged, hogy a megfelelő időpontban ivartalaníttasd új barátod, akár hím, akár nőstény, hogy hogyan és miért, azt is megtalálod a honlapon. A nőstényeket javasolt a lehető leghamarabb ivartalaníttatni, leggyakrabban azért kerülnek utcára, mert tüzeléskor megszöknek vagy mert miután a gazdája megtudja, hogy vemhes kidobja.
Ha nem tudod megtartani lehetőleg tartsad ideiglenesen és keress neki gazdát. Ha ideiglenesen sem tudod megtartani kérdezd meg az állatvédő szervezeteket és az ideiglenes befogadókat, arra kérünk, hogy mielött bárhova beadnád először menj el és nézd meg az ottani körülményeket! Ha megfelelőnek ítéled és fogadják az állatot akkor is hírdesd és segíts neki gazdát keresni! A sintérnek leadott állat azonnal elpusztítható, ha talált állatként adod le akkor is 14 nap után kiolthatják az életét. Az Illatos út is sintértelep!
Nézd meg az 'Infók' hol és hogyan hírdessek almenüpontját!