Főoldal Bucóka hadművelet a sérült állatokért

Keresés az oldalon
 
Felhasználónév: Jelszó:       Regisztráció  | Új jelszó  | Aktiválás

http://www.youtube.com/watch?v=pkPNa4DBFHI

Számlaszám:
CIB Bank 10701135-45077308-51100005
Iban:
HU94 1070 1135 4507 7308 5110 0005
BIC (Swift) kód: CIBHHUHB
Adó 1%:
Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület
18716669-1-13
Mindenkinek köszönjük, aki nekünk ajánlja fel!
 Támogathat minket online, egyszerűen is!
A támogatás megkezdéséhez kattintson az alábbi gombra!

adomanygomb.png
kapcsolat.pngKapcsolatfelvétel

Elérhetőségeink, levél nekünk!
blog.pngZZ Blog
sajtoban.pngZZ a sajtóban
filmek.pngVideók
download.pngLetöltések
allatmenh.pngÁllatmenhelyek,
állatorvosok és
állatbarát helyek

forum.pngZZ Fórum
ksig.pngVendégkönyv
network.pngLinkek
kepek.pngKépek
 
Kedvenceink
....
Ivartalanítás - Mit tegyünk, ha ivartalaníttatni akarjuk állatunkat?
Mit tegyünk, ha ivartalaníttatni akarjuk állatunkat?

A legfontosabb, hogy lehetőleg az ivaréretté válás elött tegyük, ha erre nincs mód, akkor a nőstény állatoknál tüzelés alatt és a vemhesség félideje után csak nagyon gyakorlott, nagy tapasztalatú állatorvossal végeztessük el. Nyugodtan ivartalaníttatható azonban a felpárzott állat miután már nem tüzel. Felesleges különböző hormont tartalmazó készítményekkel elvetéltetni (ami talán nem is olcsóbb a műtétnél), és ezzel megkínozni az állatot. Az ivartalanítás manapság rutinműtét, egyedül arra kell odafigyelni, hogy az állatot ne csak elkössék, mert az különböző daganatos betegségek forrásává válhat.
Sok állatorvos azt tanácsolja, hogy az első tüzelést várják meg. Ezzel mi is egyetértenénk, ha nem dolgoznánk folyamatosan menhelyi és utcáról összeszedett állatokkal. Az a tapasztalatunk, hogy nagyon sok szuka elvész tüzeléskor. Kérjük, hogy ha az állat eleve szökős vagy ha egy kis esélye is van, hogy elszabadulhasson, akkor inkább még a tüzelés elött műttesse meg! Gyakorlott állatorvos ezt a műtétet is kockázatmentesen megoldja. Akármennyire jól el tudja zárni állatát feltétlenül tegyen a nyakába egy cipőfűzűre kötve egy bilétát az állat nevével és címével, legyen chippezve, és ha elveszne, miután megkerült és befejezte a tüzelést ivartalaníttassa azonnal, különben meglepődve tapasztalja majd, hogy ezentúl mennyivel több kutyáról kell gondoskodnia)
A kutyák is és a macskák is már 6 hónapos kortól ivaréretté válhatnak, kutyáknál jellemzőbb a kicsit később, 8-9 hónapos kor táján.

A konkrét teendők: műtét elött 12 órával az állat nem ehet és nem is ihat. Műtét után figyelni kell, amíg teljesen magához nem tér. Melegre van szüksége az állatnak, általában csak az első napon, de van olyan állat is, amelyiknek hosszabb időn át. Az első nap csak ihat, második naptól fogva ehet is. Érdemes arra is odafigyelni, hogy a külső varrat ne felszívódó legyen, (pontosabban lehet az, csak ugyanúgy szedjék ki) mert az sipolyt okozhat, varratszedésre 8-14 nap után szokott sor kerülni. A seb nem megfelelő gyógyulása esetén előfordulhat antibiotikumos utókezelés.