Főoldal Bucóka hadművelet a sérült állatokért

Keresés az oldalon
 
Felhasználónév: Jelszó:       Regisztráció  | Új jelszó  | Aktiválás

http://www.youtube.com/watch?v=pkPNa4DBFHI

Számlaszám:
CIB Bank 10701135-45077308-51100005
Iban:
HU94 1070 1135 4507 7308 5110 0005
BIC (Swift) kód: CIBHHUHB
Adó 1%:
Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület
18716669-1-13
Mindenkinek köszönjük, aki nekünk ajánlja fel!
 Támogathat minket online, egyszerűen is!
A támogatás megkezdéséhez kattintson az alábbi gombra!

adomanygomb.png
kapcsolat.pngKapcsolatfelvétel

Elérhetőségeink, levél nekünk!
blog.pngZZ Blog
sajtoban.pngZZ a sajtóban
filmek.pngVideók
download.pngLetöltések
allatmenh.pngÁllatmenhelyek,
állatorvosok és
állatbarát helyek

forum.pngZZ Fórum
ksig.pngVendégkönyv
network.pngLinkek
kepek.pngKépek
 
Kedvenceink
....
Hogyan menthetsz? - Sintértelepről
Magyarországon jelenleg nincsen kimutatás arról hány állat kerül sintértelepekre, akár azért, mert a gazdája leadja, akár azért, mert befogták. Csak megközelítő tippelés alapján az évi egymilliós létszámot eléri pusztán az elpusztított kutyák száma.

Fontos tudni, hogy a sintértelepen, más néven ebrendészeti telepen vagy gyepmesteri telepen a leadott állat azonnal elpusztítható, a befogott állat 14 nap után elpusztítható. A különböző telepeknek különböző hozzáállása van, van ahol az esélyesebb állatokat tovább tartják.
A befogott állatot 14 napig csak a gazdája veheti át, az oltási könyv és a megfelelő összeg (ez is változó) megfizetése után. Így
azokról a telepekről, ahol 14 nap után altatnak csak úgy hozható ki állat, ha azt előre jelzik és a 15. nap reggelén el is mennek az állatért.
Vannak olyan sintérek, állatbefogók, akik állatmenhelyet is üzemeltetnek. Náluk is feltétlenül érdeklődni kell vajon melyik kategóriában van a kiszemelt állat, mennyire sürgős őt elhelyezni. Akár perceken is múlhat az életük...

Nagyon fontos lenne, hogy minden sintértelepnek legyen aktuális adatbázisa, honlapja és ez az információ a lakossághoz is eljusson.
Rengeteg állat életét mentheted meg úgy is, ha te magad egyet sem hozol el a telepről, de jó viszonyt alakítasz ki a sintérekkel és a területen működő állatbefogókkal és kijársz fotózni. Szervezhetsz egy csapatot is, hogy felváltva csináljátok, hogy feltétlenül felkerüljenek a frissen befogott, leadott állatok fotói.

Ha teheted, tégy ki erre a honlapra, és ha megengedik a telep ajtajára is, egy figyelmeztetést, hogy
a sintértelepről befogadott avagy hazavitt állatot ivartalaníttassák, hiszen szuka kutyák esetében a legtöbbször tüzeléskor tűnnek el, és nagy valószínűséggel vemhesen kerülnek régi vagy új gazdájukhoz. Kan kutyáknál is gyakori, hogy tüzelő szuka után indulnak, ivartalanításukkal ez minimalizálható, ráadásul elkerülhető az idősebb korban gyakran fellépő prosztata vagy hereproblémák zöme is. (A letölthető anyagok közt megtalálható lesz egy ilyen plakát)