Főoldal Bucóka hadművelet a sérült állatokért

Keresés az oldalon
 
Felhasználónév: Jelszó:       Regisztráció  | Új jelszó  | Aktiválás

http://www.zoldzebra.hu/hu/news.php?extend.40

Számlaszám:
CIB Bank 10701135-45077308-51100005
Iban:
HU94 1070 1135 4507 7308 5110 0005
BIC (Swift) kód: CIBHHUHB
Adó 1%:
Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület
18716669-1-13
Mindenkinek köszönjük, aki nekünk ajánlja fel!
 Támogathat minket online, egyszerűen is!
A támogatás megkezdéséhez kattintson az alábbi gombra!

adomanygomb.png
kapcsolat.pngKapcsolatfelvétel

Elérhetőségeink, levél nekünk!
blog.pngZZ Blog
sajtoban.pngZZ a sajtóban
filmek.pngVideók
download.pngLetöltések
allatmenh.pngÁllatmenhelyek,
állatorvosok és
állatbarát helyek

forum.pngZZ Fórum
ksig.pngVendégkönyv
network.pngLinkek
kepek.pngKépek
 
Kedvenceink
....
Hogyan segíthetsz? - Ideiglenes befogadás
Az ideiglenes befogadás nagyon fontos dolog, hosszútávon szeretnénk egy egész ideiglenes befogadói hálózatot létrehozni, és egy ideiglenes befogadóknak szóló tanfolyamot kialakítani.

Az ideiglenes befogadó otthont ad az árva állatnak, amíg gazdára nem talál. Ez lehet néhány nap, de bizony gyakran akár egy év is!
Csak akkor vállalj a meggazdásításig ideiglenes befogadást, ha meg tudod oldani, hogy akár hosszasan nálad legyen az állat és ha képes vagy tőle elválni miután megszerettétek egymást!
Ha csak néhány napra tudsz vállalni egy állatot akkor is jelentkezz, az is időt ad arra, hogy másik ideiglenes vagy örökbefogadó gazdát találhassunk, de kérünk, hogy feltétlenül jelezd nekünk, hogy pontosan mennyi időre kerülhet hozzád!

Akkor vállalj ideiglenesbe állatot, ha nincs otthon saját állatod, vagy azok felnőtt, oltott egészséges állatok, és amennyiben szükséges, meg tudod oldani az átmenetileg nálad tartózkodó állat(ok) elkülönítését.
A legtöbb ideiglenes elhelyezésre szoruló állat utcán talált, sintértelepről, gondatlan gazdától vagy állatmenhelyről kihozott. Vannak azonban oltott, bizonyosan egészséges ideiglenes elhelyezésre szoruló állatok is. Kérjük jelezd, hogy mire vagy alkalmas!

Miért nagyon fontos az ideiglenes befogadás?

Egyrészt megelőzhető az állat megbetegedése vagy elpusztulása, másrészt egy ideiglenes befogadónál jobban meg lehet ismerni a természetét, szokásait és így nagyobb valószínűséggel lehet olyan helyre örökbeadni, ahol nem válik nyűggé 2 nap után.
Továbbá egy állat panzióztatása rettentően drága. Állami támogatást nem kapnak az állatvédők. A Zöld Zebra tagjai pedig saját költségen mentenek állatot, az egyesületi pénzeket jelenleg csak ivartalanításra és orvosi költségekre fordítjuk.

Figyelem! Ne várd egy vadidegen állattól, hogy pár nap után olyan kezelhető lesz, mint a saját x éve tartott állatod! Lehetnek kellemes, de nagyon kellemetlen meglepetéseid is, ami kiderülhet 5 perc után, de lehet, hogy csak napok elteltével! Ha bármi felmerül mindig azonnal keress meg minket!

Fontos tudnunk, hogy mi az, amit vállalsz, csak az állat tartása vagy az állat etetése is, netán az állat alap orvosi költségei is. Tudod-e szállítani vagy nekünk kell megoldani. Természetesen az is óriási segítség, ha pusztán nálad lehet az állat és minden mást nekünk kell intéznünk!

Ha minden feltétel adott (és ezt a veled együttélők is így gondolják), és kedvet kaptál az ideiglenes befogadáshoz kérünk írj nekünk és megbeszéljük!